latinica  ћирилица
23/03/2015 |  10:22 | Аутор: Мондо

ФК Сарајево: Играчи кажњени, нема изјава медијима

Фудбалски клуб Сарајево тренутно је у кризи, не финансијској, већ резултатској.

"Бордо" тим има најбоље услове од свих у Премијер лиги Босне и Херцеговине, али не оправдава улогу фаворита на терену и налази се у серији лоших резултата.

Фудбалери Сарајева су током овог мјесеца забиљежили два пораза, реми и побједу, али су и елиминисани из Купа БиХ од Борца. Поред тога клуб из Платовнове је освојио бод на "Кошеву", а кап која је прелила чашу је пораз од Вележа.

Сазвана је ванредна сједница Управног одбора на којој је одлучено да играчи и стручни штаб због лоших партија на терену буду драстично новчано кажњени. Ипак, тренер Мехо Кодро, не мора (још) да брине за посао, пошто је саопштено да има пуну и апсолутну подршку управе.

Управа Сарајева одлучила се на још један прилично непопуларан корак, а то је да забрани играчима, стручном штабу и спортском директору контакт с медијима, осим на званичним прес конференцијама клуба.

"Свјесни да је креирана превелика медијска пажња према ФК Сарајево, Управни одбор донио је одлуку да сви медијски иступи од стране спортског дијела клуба, која се односи на све тренере свих категорија, све играче свих категорија, Спортског директора, те Шефа стручног штаба, буду ограничени на званичне прес конференције, коментаре прије, током и након званичних уткамица Клуба, те током дружења с новинарима у за то предвиђеним терминима", образложили су свој поступак чланови управе ФК Сарајево.

Поред тога, управа клуба у свом саопштењу истакла је и да појединци врше ударе на људе у клубу и клуб у цјелини.

"ФК Сарајево је институционално стабилан спортски колектив, који послује и функционише према одређеном систему одговорности и правила, те нећемо дозволити било какав облик дестабилизације од стране 'душебрижника' и 'добронамјерника'. Сви су имали прилику кроз инвестиционо оријентисани Статут Клуба уложити финансијска средства и за себе обезбједити право гласа и одлучивања, а то нису учинили тада, већ сада на разноразне начине покушавају наставити с ударима на појединце унутар клуба и колектив као цјелину“, наводи се у саопштењу и додаје да ово није изговор за резултате екипе, "која је имала све предуслове да оствари бољи учинак".

Сарајево је тренутно на трећој позицији у првенству с 36 бодова, а у наредном колу ће угостити Младост из Велике Обарске.