latinica  ћирилица
23/03/2015 |  10:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Нови менаџмент преузео управљање Жељезаром Смедерево

Нови менаџмент холандске фирме ХПК Инжењеринг преузео је данас управљање смедеревском Жељезаром. Први радни дан започео је састанком главних менаџера, предсједника Надзорног одбора и члана тог тијела Џона Гудиша и Петера Камараша са свим директорима сектора српске челичане.

"Састанк су водили Гудиш и Камараш са својом екипом која за сада броји шест менаџера, а очекујемо да други дођу до краја недјеље. За отприлике двије недјеље у Смедерево треба да стигне и цио тим од 24 менаџера", рекао је Танјугу извршни директор Жељезаре Бојан Бојковић.

Када је ријеч о члановима српског тима, који ће пратити управљање Жељезаром, Влада Србије тек треба о томе да донесе одлуку.

Бојковић каже да су већ постављена нова правила и да је "палица предата".

"Управљање је предато Гудишу и Камарашу, они се за сада упознају с детаљима који не могу да се виде из административних папира које смо им давали током цијелог процеса", рекао је Бојковић прецизирајући да су у питању технички детаљи о високој пећи, челичани, топлој и хладној ваљаоници...

Како је рекао, након тога у разговорима ће се прећи на набавку сировина и продају и очекује се да ће састанци трајати скоро цио дан.

Бојковић је рекао да су радници били еуфорични, али да је и њима сада јасно да је све оно што је обећано и испуњено.

"Дошао је озбиљан менаџерски тим, то су за сада видјели директори сектора, а људи наравно знају цијелу ту екипу од раније", рекао је Бојковић.

Очекује се, каже, да Гудиш, који ће бити предсједник Надзорног одбора, прође фабриком, с обзиром на то да је најавио да ће сваког дана издвојити три, четири или пет сати за шетњу кроз фабрику, како би се упознао с детаљима и људима у погонима.

Гудиш ће то радити да би касније, како је рекао, могао лакше да доноси стратешке одлуке.