latinica  ћирилица
23/03/2015 |  11:48 | Аутор: СРНА

Делегација бугарске Социјалистичке партије у Бањалуци (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упознао је делегацију Социјалистичке партије Бугарске, коју је предводио Калојан Паргов, о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ.
Предсједник РС Милорад Додик са делегацијом Бугарске СП - Фото: СРНА
Предсједник РС Милорад Додик са делегацијом Бугарске СПФото: СРНА

Током састанка било је ријечи о потреби што тјешње сарадње земаља на Балкану, посебно у области економије, културе и образовања, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Састанку су присуствовали и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједница Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић.

ИНТЕНЗИВИРАТИ САРАДЊУ НА ДОБРОБИТ БАЛКАНСКИХ ДРЖАВА

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић и члан Извршног одбора Националног савјета Бугарске социјалистичке партије Калојан Паргов сагласили су се данас у Бањалуци да је потребно интензивирати сарадњу ове двије партије, с циљем побољшања укупних односа балканских држава и народа.
Ђокић је истакао да ове двије партије дијеле исте политичке вриједности.

"Желимо градити друштво социјалне правде и социјално одговорну државу са максималном посвећеношћу човјеку, његовим питањима и проблемима", рекао је Ђокић новинарима након састанка са делегацијом бугарских социјалиста.

Ђокић са угарском делегацијом СП

Он је нагласио да је на састанку било ријечи и о развоју економских односа Републике Српске и Бугарске.

"Наше двије партије би могле да буду носиоци таквих иницијатива. Бугарска је веома заинтересована за простор Балкана, као што смо и ми заинтересовани да будемо чиниоци европске политике", рекао је Ђокић, и напоменуо да би у наредном периоду требало да буду размијењена искуства и праксе, с циљем унапређења политичког положаја двије партије.