latinica  ћирилица
23/03/2015 |  14:49 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО: Јавни позив за програм социјалног збрињавања

Фонд пензијског и инвалидског осигурања Републике Српске позвао је данас послодавце да пријаве запослене ради коришћења средстава за социјално збрињавање радника и остваривање права на старосну пензију до краја ове године.
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања Лука - Фото: РТРС
Фонд ПИО Републике Српске, филијала Бања ЛукаФото: РТРС

"Уплата доприноса за пензијско и инвалидско осигурање од Владе Републике Српске одобрава се за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима и земљорадничким задругама, односно осигуранике уколико нема обвезника уплате, који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра 2015. године", наводи се у саопштењу Фонда.

С циљем социјалног збрињавања радника, Влада је у фебруару донијела рјешење о одобравању уплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање.

Пријаве се подносе у пословницама Фонда ПИО, у општини према сједишту послодавца.

Пријављивање радника Фонду ПИО потребно је ради усаглашавања износа средстава између Фонда и Комисије за социјално збрињавање радника.

Из Фонда је најављено да ће овај јавни позив бити објављен у дневном листу "Глас Српске" и на интернет страници Фонда ПИО Српске.