latinica  ћирилица
23/03/2015 |  15:35 | Аутор: СРНА

Радници ШГ "Бирач" одржали једночасовни штрајк упозорења

Радници Шумског газдинства /ШГ/ "Бирач" из Власенице одржали су једночасовни штрајк упозорења, због неисплаћених плата за децембар прошле и јануар ове године, и најавили да ће, уколико им до петка, 27. марта, не буду исплаћене плате, ступити у генерални штрајк.

Предсједник Синдикалне организација ШГ Миладин Пејановић рекао је да су радници "Бирча" покушали у разговору са руководством предузећа да ријеше ова питања, али да није било резултата.

"Нисмо добили децембарску и јануарску плату, док у другим дијеловима Јавног предузећа људи већ добијају фебруарску плату", навео је Пејановић.

Власенички шумари, посредством синдикалне организације, затражили су хитан састанак са руководством ЈП "Шуме Републике Српске" и ШГ "Бирач", те представницима Гранског синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске ради договора о испуњавању захтјева и редовној исплати плата, у складу са Законом о раду и Појединачним колективним уговором, рекао је Пејановић.

Директор ШГ "Бирач" Самојко Палангетић рекао је да о томе да ли ће захтјеви синдиката бити испуњени одлучује управа јавног предузећа с обзиром на то да "Бирач" није правни субјекат, и све паре које долазе су на централном рачуну "Шума Републике Српске".