latinica  ћирилица
23/03/2015 |  17:04 | Аутор: Агенције

Карлајл се изјаснио кривим за вожњу у пијаном стању

Бивши предсједник Синдиката професионалних фудбалера у Енглеској (ПФА) Кларк Карлајл изјаснио се кривим за вожњу у пијаном стању.

Карлајл је на почетку суђења у Лондону признао је да није доставио тражени узорак крви за анализу на присуство алкохола у организму послије саобраћајног инцидента 20. децембра.

Карлајл, који је у каријери играо за Барнли и Вотфорд, а покушао је да изврши самоубиство 22. децембра, када се бацио пред камион, због чега је шест недјеља провео на лијечењу у болници. Карлајл је у удесу задобио унутрашње крварење, сломљено ребро и лијево колено, као и бројне посјекотине и модрице.

Карлајл је у интервјуу објављеном прошлог мјесеца рекао да је покушао да се убије јер је изгубио посао ТВ коментатора, као и зато што је био оптужен за вожњу у пијаном стању.

"Морао сам да умрем. Није то била жеља да побјегнем, већ савршени одговор на сва питања која сам себи постављао". рекао је Карлајл за "Сан".

Он је био предсједник ПФА у пеироду од 2010. до 2013, а и даље је у управи те асоцијације.

Током 16. годишње каријере Карлајл је играо на 500 утакмица за Блекпул, Квинс Парк Ренџерс, Лидс, Вотфорд, Барнли, Јорк сити и Нортемптон.

Пресуда Карлајлу за вожњу у пијаном стању биће изречена 14. маја.