latinica  ћирилица
23/03/2015 |  21:06 | Аутор: РТРС

Сутра годишњица почетка бомбардовања СР Југославије (ВИДЕО)

У Србији ће у уторак комеморативним скуповима и полагањем вијенаца и цвећа на споменике бити обиљежено 16 година од почетка напада НАТО на СР Југославију 1999. године.

Поводом 24. марта, Дана сјећања на жртве бомбардовања, вијенце ће на споменицима војним и цивилним жртвама положити представници државне власти, Војске, локалних власти, удружења.

Према најави Скупштине града Новог Сада, заменик предсједника Скупштине града Мирослав Илић ће положити вијенац на спомен обиљежје у касарни "Југовићево" у 12 часова.

По најави Скупштине Града Београда, централни комеморативни скуп биће у 19.50 сати код зграде бившег Генералштаба Војске Србије у Београду, на углу Немањине и Улице Кнеза Милоша. Та зграда, тешко оштећена бомбардовањем, није обновљена до данас.

Предсједник Србије Томислав Николић положиће вијенац на Споменик жртвама НАТО бомбардовања у Алексинцу. На брду Стражевица у београдској општини Раковица, вијенце ће положити представници Владе, Војске, Града Београда, Општине и удружења бораца.