latinica  ћирилица
23/03/2015 |  21:19 | Аутор: БЕТА

Алонсу љекари дозволили да путује у Малезију

Возач Мекларена Фернандо Алонсо прошао је љекарске прегледе и добио дозволу да путује у Малезију на трку Формуле 1, али ће у Куала Лумпуру морати да обави још два прегледа, јавља ТВ Скај.

Шпанац је 22. фебруара током тестирања болида на стази "Каталуња" у Барселони при великој брзини ударио у заштитни зид. Он је кратко био без свијести и прошао је без повреда, али је три дана провео у болници, гдје су обављени детаљни љекарски прегледи и савјетовано му је да пропусти прву трку у сезони, за Велику награду Аустралије у Мелбурну.

Алонсо је у недјељу у Кембриџу подвргнут прегледима како би се провјерило његово краткорочно и дугорочно памћење, као и рефлекси и очекује се да ће добити дозволу да се врати такмичењима. Према правилима Међународне аутомобилистичке федерације (ФИА) Алонсо ће у четвртак на стази "Сепанг" обавити још два теста, а његов менаџер Гарсија Абад рекао је да је то "само формалност".

Мекларен није побиједио у трци од 2012. године, а ни у првој трци у шампионату, 15. марта у Мелбурну, његови возачи нису остварили добре резултате. Џенсон Батон заузео је посљедње 11. мјесто, а резервни возач Кевин Магнусен није почео трку.

Трка Формуле 1 за Велику награду Малезије у Куала Лумпуру на програм је у недјељу 29. марта од 9 сати по средњеевропском времену.