latinica  ћирилица
23/03/2015 |  21:27 | Аутор: СРНА

"Дани комедије" отворени представом "Добри ујкица" (ВИДЕО)

Представом "Добри ујкица" Агенције "Сцена" из Београда вечерас је у Бијељини отворен 14. позоришни фестивал "Дани комедије".
Дани комедије - Фото: илустрација
Дани комедијеФото: илустрација

Представа је урађена према тексту Алана Ејкборна, у режији Стефана Саблића, а играју Јелисавета Сека Саблић, Небојша Љубишић, Марко Николић, Тамара Драгичевић и Тања Пјевац.

У разговору са новинарима глумица Тамара Драгичевић рекла је да је ријеч о озбиљној и поучној представи која се игра четврту годину, а приказује странпутицу савремене "спонзоруше" која живи на рачун "доброг ујкице".

Славна српска глумица Сека Саблић оцијенила је да у данашње вријеме то и није странпутица, већ "природни пут младе дјевојке" и упозорила да су људи већ навикли на неморал и да се сасвим природно односимо према њему.

Оцјењујући улогу глуме и позоришта данас, обје глумице су оптимистично рекле да позориште траје и да ће опстати и у овом тешком времену.

"Позориште се, ипак, држи свог нивоа, иде мало доле ка естради, сви се помало и тиме бавимо, али постоји велики театар и Београд је још пун дивних представа са врхунским глумцима, режијама и сјајним пројектима", рекла је новинарима Сека Саблић.

Ове године позоришна публика ће током пет вечери имати прилику да у Центру за културу "Семберија" види представе позоришта из Београда и Бањалуке, као и глумце домаћег Театра Убунту.

На "Данима комедије" у Бијељини биће одиграна представа "Одумирање међеда" Народног позоришта Републике Српске.

Према тексту Бранка Ћопића, представу је режирао Александар Пејаковић, а играју Огњен Копуз, Раденка Шева, Наташа Перић, Светлана Тања Поповић, Данило Попржен, Александар Стојковић, Горан Јокић, Добрица Агатоновић, Неда Шегрт, Гордана Милиновић, Бојан Колопић, Владимир Ђорђевић и Владан Стојаковић.

Из Бањалуке стиже и представа "Цело тело ту ме боли" Градског позоришта "Јазавац", у режији Николе Пејаковића, у којој играју Николина Јелисавац, Љубиша Савановић и Велимир Бланић.

Позоришни фестивал у Бијељини угостиће и Зијаха Соколовића у представи "Глумац..је глумац..је глумац", београдске Агенције "Југоарт".

Градски Театар Убунту представиће се публици представом "Сокин и Босина", аутора Милице Константиновић, у режији Југа Радивојевића, у којој играју Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић, Калина Ковачевић и Виктор Савић.

Све позоришне представе биће приказане у термину од 20.00 часова.

Цијена улазнице за сваку представу је 10 КМ, а комплет улазница за све фестивалске представе је 40 КМ.

Директор бијељинског Центра за културу Љиљана Еркић рекла је новинарима да су карте за вечерашњу представу распродате седмицу унапријед, а велико је интересовање публике за све вечери позоришног фестивала у Бијељини.