latinica  ћирилица
23/03/2015 |  22:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Мајами: Ђоковић на старту чека побједника дуела Клижан-Лоренци

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић почеће одбрану титуле на мастерсу у Мајамију мечом другог кола у којем чека побједника дуела између Словака Мартина Клижана и Италијана Паола Лоренција, одређено је данас жријебом.
Новак Ђоковић (ФОТО: Mark J. Terrill) - Фото: AP
Новак Ђоковић (ФОТО: Mark J. Terrill)Фото: AP

Ђоковић је као главни фаворит слободан на старту, а први меч на турниру којег је освајао 2007, 2011, 2012. и 2014. године, одиграће у ноћи између суботе и недјеље од један сат по средњеевропском времену.

Уколико очекивано прође стартну препреку, потенцијални ривали српског тенисера у наставку такмичења су Луксембуржанин Жил Милер (3. коло), Шпанац Томи Робредо, Уругвајац Пабло Куевас или Аустралијанац Лејтон Хјуит (осмина финала), Шпанац Давид Ферер, Француз Жил Симон, Хрват Иво Карловић (четвртфинале), Јапанац Кеи Нишикори, Канађанин Милош Раонић, Бугарин Григор Димитров (полуфинале), Шпанац Рафаел Надал, Британац Енди Мареј, Швајцарац Станислас Вавринка и Француз Жо-Вилфред Цонга (финале).

Ђоковић, који је у недјељу одбранио титулу на првом мастерсу сезоне у Индијан Велсу савладавши Роџера Федерера у три сета, прошле године у финалу Мајамија побиједио је Надала са 6:3, 6:3.

Од осталих српских тенисера у Мајамију, Виктор Троицки је такође слободан у првом колу и у другом чека побједника дуела између Кипранина Маркоса Багдатиса и Италијана Симонеа Болелија, док Душан Лајовић на старту игра против квалификанта, а уколико прође, његов ривал у другом колу биће Француз Гаел Монфис.

Турнир на Флориди игра се од 25. марта до 5. априла за укупан наградни фонд од 6,26 милиона долара.