latinica  ћирилица
24/03/2015 |  08:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Тунис: Одложено отварање Бардо музеја

Поновно отварање тунишанског Националног музеја Бардо, које је било планирано за данас, одложено је из безбједносних разлога, изјавила је за АФП шефица службе за комуникације Анене Срарфи.
Тунис: Бардо музеј - Фото: Beta/AP
Тунис: Бардо музејФото: Beta/AP

- Изненадили су нас у посљедњем тренутку, али Министарство унутрашњих послова је навело да из безбједносних разлога не можемо да примамо велики број посјетилаца", изјавила је Срарфи и додала да ће свечана церемонија поновног отварања музеја бити ипак одржана.

Званичници Националног музеја Бардо планирали су да данас поново отворе музеј за посетиоце, послије прошлонедјељног напада терориста у којем је погинуло 20 страних туриста, пренијела је француска новинска агенција.

- Поновно отварање музеја уз свечану церемонију је изазов, али и порука. Желимо да покажемо да они нису постигли свој циљ, изјавио је раније данас кустос музеја Монцеф Бен Муса, пренијела је агенција АФП.

Музеј је требало да буде отворен у 13:30 сати по средњеевропском вермену уз церемонију коју је организовало министарство културе и концерт туниског симфонијског оркестра.

Званичници Туниса страхују да би пошлонедјељни напад могао да угрози виталну привредну грану државе - туризам.