latinica  ћирилица
24/03/2015 |  09:26 | Аутор: Независне

"Жељезнице РС" изгубиле спор тежак 20 милиона КМ

Врховни суд РС прихватио је апелацију по појединачним тужбама радника "Жељезница РС" против овог предузећа, којим су ЖРС обавезне запосленима исплатити више од 20 милиона КМ, колико са законском затезном каматом износе неизмирене обавезе.

Драган Савановић, директор "Жељезница РС", потврдио нам је јуче да је Врховни суд РС донио овакву одлуку, те да се ово предузеће налази у великим губицима, због чега је исплата ових обавеза упитна.

"Врховни суд РС је прихватио ревизију, односно донио пресуду да се преиначи одлука Основног и Окружног суда у Добоју, који су пресудили у корист ЖРС. Одлучено је да се измијене те пресуде и да се радницима исплате регреси и разлике у топлом оброку са законском затезном каматом за период који је тужен", рекао је Савановић и додао да је у овом случају ријеч о појединачним тужбама радника.

Према његовим ријечима, ЖРС послују са великим губицима и тренутно немају новца да исплате ове обавезе.

"Што се тиче пословања, тај новац 'Жељезнице' немају. Да је било новца и да постоји могућност - то би било исплаћено. Тешко је стање, ЖРС послују са великим губицима, а тек предстоји борба да видимо како ћемо све то ријешити, ако се уопште буде могло ријешити", рекао је Савановић.