latinica  ћирилица
24/03/2015 |  10:37 | Аутор: СРНА

Јемељанов: Ако пошању наоружање, ми ћемо послати војску!

Ако САД почну да испоручују оружје Украјини, руски парламент треба поново да да дозволу руском предсједнику да уведе војску у ту земљу - сматра замјеник предсједника партије "Праведна Русија" Михаил Јемељанов.

"У случају да САД почну са испорукама смртоносног оружја Украјини, ми би требали да директно пружимо подршку устаницима и вратимо предсједнику Путину право да уводи трупе на територију Украјине", рекао је Јемељанов.

Представнички дом америчког Конгреса донио је резолуцију којом се препоручује предсједнику САД да одобри испоруке наоружања Украјини.

У резолуцији се позива предсједник Барак Обама да искористи овлаштења која му даје Конгрес за слање смртоносног одбрамбеног наоружања Украјини.

У међувремену, САД су извеле "Улични марш" на територији источне Европе. Тако је названа операција враћања оклопне војне технике са вјежби у Естонији на мјесто сталне дислокације у Њемачкој.

Копнене јединице САД претвориле су повратак са војних вјежби у војни спектакл, преноси Спутњик.

Десетине јединица америчке оклопне технике проћи ће кроз територије неколико источноевропских земаља чланица НАТО-а.

Замишљено је да колоне прођу кроз Летонију, Чешку и Њемачку. Војска ће се неколико пута заустављати да би показала тешку војну технику пред локалним становништвом - наводе портали.