latinica  ћирилица
24/03/2015 |  11:30 | Аутор: РТРС

Новости: Милинковић преузима Партизан?

Фудбалери Партизана не играју сјајно у прољећном дијелу Јелен Суперлиге Србије, а три кикса у првих пет кола били су довољан разлог да Управа "црно-бјелих" уручи отказ отказ тренеру Марку Николићу, а на његово мјесто, како сазнају Новости, долази актуелни тренер Вождовца Зоран Милинковић.

Незадовољство које је у канцеларијама челних људи клуба из Хумске тињало послије два везана кикса на домаћем терену против Вождовца и Радничког кулминирало је у недјељу увече када је Партизан на Бановом брду и трећи пут за мање од мјесец дана остао без три бода.

Реакције руководећих људи клуба током меча против Чукаричког и непосредно по завршетку утакмице јасно су указивале на то да стрпљења више нема. Сједница Секретаријата који је требало да разматра статус Марка Николића је заказана за понедјељак, а касније помјерена за 24 часа због немогућности свих чланова да присуствују. То међутим није омело челнике клуба да у ишчекивању озваничења смјене завршавају посао са Николићевим насљедником.

Тако су већ око 13 часова прецизирани сви детаљи сарадње са Зораном Милинковићем, који би сходно постигнутом договору у уторак требало да поднесе оставку у Вождовцу, а већ у сриједу би могла да услиједи промоција у Хумској 1 на новом задатку, свакако врхунцу његове досадашње тренерске каријере.

Зоран Милинковић је тренерску каријеру започео 2004. у Обилићу, а од 2005. до 2008. седео је на клупи БСК Борче. Услиједиле су краће епизоде у Колубари и Срему, да би 2009. уследио ангажман у суботичком Спартаку. Затим га пут води у Војводину (2010-2011), одакле се 2012. вратио у Спартак. Прије Вождовца у којем је од прошле године тренирао је још ОФК Београд и Арис. Током играчке каријере носио је дресове Партизана, Војводине, нишког Радничког, Варегема, Нице, Ханзе, Анортозиса и Доксе Катокопије.