latinica  ћирилица
24/03/2015 |  11:45 | Аутор: Б92

Рон Артест појачао Канту

Један од најексцентричнијих НБА играча Meta World Peace, раније познат као Рон Артест, нови је играч италијанског Кантуа.

Артест је са тимом из Ломбардије потписао уговор до краја сезоне, а финансијска страна сарадње није саопштена.

World Peace је током НБА каријере играо за Чикаго, Индијану, Сакраменто, Хјустон, Никсе и Лејкерсе, са којима је 2010. био шампиона. 2004. је проглашен за најбољег дефанзивца лиге.

Претходних неколико мјесеци је био у Кини, гдје је на 15 утакмица просјечно биљежио 19 поена уз 6 скокова. На љето планира да опет промијени име, сада жели да се зове Пријатељ Панди (Panda's Friend).

Предсједник Кантуа Ана Кремасколи очекује да долазак Артеста буде позитиван шок за тим који се бори за пласман у плеј-оф Серије А.

"Најважније је што ће донијети ентузијазам у наш тим. Увјерена сам да ће својим квалитетом бити од велике помоћи екипи у наставку сезоне", рекла је Кремасколијева.

Канту је уз Реал Мадрид тим са највише интернационалних трофеја, два пута је био шампион Европе (1982, 1983), а уз то има још две титуле Интерконтиненталног купа, те по четири Купа Радивоја Кораћа и Сапорта купа.