latinica  ћирилица
24/03/2015 |  11:57 | Аутор: Глас Српске

Бијељина: Полицајци под лупом полиције

Припадници Центра јавне безбједности Бијељина покренули су провјере у вези са фотографијом на којој се налазе полицајци Полицијске станице у Власеници Рашид Зекић, Есмир Сарачевић и Елвир Патковић са ратном заставом Армије РБиХ.
Полицајци под лупом полиције - Фото: Глас Српске
Полицајци под лупом полицијеФото: Глас Српске

- Ако се утврди да се ради о било каквим неправилностима, биће предузето све што је предвиђено законом - рекао је портпарол ЦЈБ Бијељина Александра Симојловић.

"Глас Српске" објавио је јуче фотографију на којој је са власеничким полицајцима и имам Нурдин Грахић. Фотографија је била постављена на њиховим "Фејсбук" профилима, а није познато гдје је настала.

Становници Власенице одраније су огорчени начином рада и понашања полицајаца Зекића и Сарачевића.

- Као одговор на наше критике и на допис који смо упутили министру унутрашњих послова РС, они сада из пркоса јавно постављају фотографије с ратним заставама Армије РБиХ. Ако ни због тог скандала не буду санкционисани, ми у Власеници нема више шта да тражимо - рекао је Власеничанин Слободан Васиљевић.

Према правилу службе, полицајци би због јавног истицања ратних симбола требало да буду дисциплински санкционисани и удаљени с посла.