latinica  ћирилица
24/03/2015 |  12:48 | Аутор: СРНА

Лејла Решић на Конгресу локалних и регионалних власти СЕ

Шеф делегације БиХ при Конгресу локалних и регионалних власти Савјета Европе и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић присуствује данас у Стразбуру 28. сједници Конгреса гдје је у току избор генералног секретара Конгреса.
Лејла Решић - Фото: СРНА
Лејла РешићФото: СРНА

Из Министарства управе и локалне самоуправе Српске најављено је да ће данас бити одржано и неколико сусрета са члановима Мониторинг комитета при Савјету Европе, на којима ће бити говора о постмониторингу ситуације након општих избора 2014. године.

Централна тема овогодишњег засједања Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе је "Локални одговори на изазове у области људских права, миграција, дискриминација и социјална инклузија".

У Делегацију БиХ, у мандату 2015-2019. године при Конгресу локалних и регионалних власти Савјета Европе, осим Решићеве, као шефа делегације, су и потпредсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Милан Дуновић, замјеник шефа делегације БиХ, те потпредсједник Федерације БиХ Мелика Махмутбеговић, секретар делегације.

Делегацију БиХ на нивоу локалних власти чине начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић, те градоначелник Мостара Љубо Бешлић.