latinica  ћирилица
24/03/2015 |  16:39 | Аутор: СРНА

Додик: Босић ће одговарати за клевету, а не за мишљење

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је иступ предсједника СДС Младена Босића поводом најављеног суђења за клевету, вјероватније, притисак на суд него легитимна одбрана позивањем на слободу изражавања.
Предсједник РС Милорад Додик - Фото: СРНА
Предсједник РС Милорад ДодикФото: СРНА

"Начин на који Младен Босић коментарише предстојећи судски процес у којем ће морати да докаже како сам тобоже украо милионе, најбоље говори о карактеру и СДС, али и Босићевом карактеру", рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише јучерашњу Босићеву изјаву да ће "врло радо на суду доказивати директну одговорност Милорада Додика за корупцију".

Додик је рекао да Босића није тужио због изјава које се односе на приватизацију, референдум или борбу против криминала и корупције, јер је ријеч о озбиљним политичким питањима, на која Босић као опозиционар може да има своје мишљење.

"То је тако у сваком демократском друштву. Али, тврдити да сам украо милионске износе, није и не може бити политички став. То је тешка клевета за коју ће Босић морати да одговара пред надлежним судом. Умјесто што пажњу јавности усмјерава на криви колосјек причајући како га нисам тужио за мишљење, предлажем му да се озбиљно припрема за суђење, на којем ће одговарати не за мишљење, већ за клевету", истакао је Додик.