latinica  ћирилица
24/03/2015 |  17:56 | Аутор: СРНА

Додик упутио телеграме саучешћа Меркеловој и Филипу Шестом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграме саучешћа канцелару Њемачке Ангели Меркел и шпанском краљу Филипу Шестом поводом авионске несреће у јужној Француској, у којој је животе изгубило 150 путника и чланова посаде.
Предсједник РС Милорад Додик - Фото: СРНА
Предсједник РС Милорад ДодикФото: СРНА

"У име грађана Републике Српске и своје лично име, упућујем породицама настрадалих и Вама, изразе најдубљег саучешћа поводом трагичне авионске несреће у јужној Француској у којој је животе изгубило 150 путника и чланова посаде, међу којима и велики број њемачких држављана. Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе најискренијег саучешћа због бола који их је задесио", наводи се у телеграму предсједника Републике.

Предсједник Српске упутио је телеграм саучешћа и шпанском краљу Филипу Шестом поводом авионске несреће у којој је страдао и велики број шпанских држављана.

"Све нас у Републици Српској дубоко је потресла тужна вијест о овој страшној несрећи у којој је животе изгубио и велики број шпанских држављана. Молим Вас да породицама настрадалих пренесете изразе најискренијег саучешћа", наводи се у телеграму предсједника Додика.

Авион типа "ербас А320" њемачке компаније "Џерманвингс", у којем се налазило 150 путника и чланова посаде, срушио се данас на југу Француске, на лету из Барселоне ка Диселдорфу.