latinica  ћирилица
24/03/2015 |  18:11 | Аутор: СРНА

Љајић: Ријешен неспоразум у вези с извозом јабука у Русију

Министар трговине Србије Расим Љајић изјавио је данас да је проблем наводног реекспорта јабука на руско тржиште ријешен и да се убудуће неће понављати, јер је сачињена боља комуникација са партнерима у Русији.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Љајић је нагласио да не постоји никаква опасност да трговински споразум Србије са Русијом буде угрожен, нити пријетња руске стране да би могло бити забране извоза српских пољопривредних производа на то тржиште.

Потврдио је да су он и министар пољопривреде Србије Снежана Богосављевић Бошковић амбасадору Руске Федерације Александру Чепурину предали комплетну документацију са подацима о свим производима који Србија извози на руско тржиште, у земље ЕУ и треће земље.

Он је нагласио да је тај документ још у јануару прослијеђен Русији, али да није стигао на праву адресу, што би могао бити један од два разлога за посљедњи неспоразум.

Током протеклих дана медији су пласирали информацију да је Руски завод за надзор увоза пољопривредних производа најавио да ће због некоректности српске стране у извозу јабука и сазнања да дио јабука није производен у Србији забранити увоз свих биљних врста са подручја.