latinica  ћирилица
24/03/2015 |  19:00 | Аутор: Агенције

Стефановић: Истражујемо пријетње Вучићу ликвидацијом

Такозвана "Црна рука" објавила је на Фејсбуку пријетеће обавјештење, уз увреде на рачун српског премијера, да "је у сврху његове физичке ликвидације мобилисано сво људство и средства које стоје на располагању тој организацији".
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција Србије у сарадњи са полицијом "једне државе" интензивно трага за организаторима пријетњи које су преко фејсбук групе "Црна рука" упућене премијеру Александру Вучићу.

"Открили смо да пријетње долазе из иностранства и у сарадњи са полицијом једне стране земље истражујемо пријетње упућене премијеру Александру Вучићу", казао је Стефановић на ванредној конферецјиј за новинаре, додавши да ће откривање организатора зависити од брзине којом "полиција те стране државе буде радила".

“То не зависи од нас, ослоњени смо на међународну полицијску помоћ те државе, колико брзо они буду радили свој посао, толико брзо ћемо моћи да имамо информације да ли је ријеч о појединцу или групи", рекао је Стефановић.

Према његовим ријечима, Одјељење МУП-а за високотехнолошки криминал открило је земљу из које су путем фејсбука упућене пријетње премијеру Вучићу и у сарадњи са полицијом те земље, ради на идентификацији ИП адресе са које су пријетње стигле.

"Од кад сам министар, све пријетње озбиљно схватамо и анализирамо", рекао је министар и додао да се анализирају пријетње "упућене било ком грађанину а нарочито предсједнику Владе јер је он њима највише
изложен".

Такозвана "Црна рука" објавила је на Фејсбуку пријетеће обавјештење, уз увреде на рачун премијера, да "је у сврху његове физичке ликвидације мобилисано сво људство и средства које стоје на располагању тој организацији".

Као разлог су навели хапшење Радомира Почуче, бившег водитеља и портпарола Противтерористичке јединице МУП-а Србије, који се, иако закон то забрањује, борио на страни проруских побуњеника у Украјини.

Стефановић је додао да би волио да медији и јавност заузму исти став о пријетњама без обзира коме су упућене јер не би смјело да се догоди да неко напише најгоре ствари на интернету и да се каже да је то нормално, а да други пријети и да се поставља питање зашто није ухапшен.

"Све пријетње би требало да имају исту врсту осуде", рекао је Стефановић и поручио да ће полиција настојати да сваку пријетњу испита до краја без обзира коме је упућена.