latinica  ћирилица
24/03/2015 |  21:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Документарац: Депардије једном био прешао у ислам

Документарни филм посвећен Жерару Депардијеу, који је јуче емитован на француској телевизији Франс 3, открио је да је чувени француски глумац у једном тренутку у животу прешао у ислам.
Жерард Депардје - Фото: AP
Жерард ДепардјеФото: AP

Филм психоаналитичара Жерара Мијеа, "Жерар Депадије, човјек чији отац није говорио", прати живот иконе француске кинематографије, од најранијег дјетињства до данашњих дана, детаљно анализирајући његов живот, од бројних љубавних веза, преко проблема с алкохолом, до губитка сина Гијома.

Гледаоци су посебно реаговали на једну од епозида у животу француског глумца која се тиче његовог преласка у ислам. Наиме, 1967. године, након што је присуствовао концерту познате египатске пјевачице Ум Калтум у Паризу, Депардије је одлучио да пригрли исламску вјеру.

Током двије године, читао је куран, посјећивао париску џамију и молио се пет пута дневно, наводи се у документарцу, преносе француски сајтови.

"То није никаква посебна вијест", изјавио је Мије.  "О томе је било ријечи у једном од ранијих интервјуа, само што тада нико на то није обратио пажњу", навео је редитељ.