latinica  ћирилица
25/03/2015 |  08:31 | Аутор: СРНА

Данас одлука о привременом финансирању

Савјет министара БиХ требало би данас да донесе одлуку о привременом финансирању институција БиХ за период април - јуни.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Одлуком се утврђује износ од 237,5 милиона КМ за финансирање институција БиХ у периоду април - јуни, изјавио је јуче генерални секретар Савјета министара Звонимир Кутлеша.

Он је рекао да ће одлука о привременом финансирању институција БиХ за други квартал 2015. године бити утврђена у износу на нивоу четвртине средстава одобрених за финансирање институција, у складу са Законом о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2014. годину.

Кутлеша каже да ће ова одлука бити донесена да не би било угрожено сервисирање спољног дуга, те наставак финансирања вишегодишњих пројеката и других обавеза на нивоу институција БиХ, укључујући исплате плата и накнада запосленим.

На предложеном дневном реду данашње сједнице су и приједлози закључака за поништење по праву надзора рјешења Канцеларије за разматрање жалби БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Требало би да буде размотрен и приједлог закључка о одбацивању захтјева за поништење по праву надзора рјешења Савјета министара БиХ – Одбора државне службе за жалбе од 24. марта 2006. године у вези са пресудом Суда БиХ.

Сједница би требало би да почне у 12.00 часова, а на дневном реду је, између осталог, више приједлога одговора на посланичка питања, саопштено је из Савјета министара БиХ.