latinica  ћирилица
25/03/2015 |  08:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Седам војника погинуло у нападу бомбаша-самоубица у Бенгазију

Најмање седам либијских војника погинуло је када су два аутомобила напуњена експлозивом, ударила у контролни пункт у Бенгазију на истоку земље, саопштила је либијска војска.

Би-Би-Си преноси да има и много рањених.

Одговорност су, према писању либијских медија, преузели екстремисти "Исламске државе", наводи британска мрежа, док Ројтерс преноси изјаву командира специјалних снага Ваниса Букхамде да су за напад одговорни екстремисти групе "Ансар ал-Шарија".

У Бенгазију се борбе воде између војске међународно признате владе и исламиста, који контролишу главни град Триполи.

Ослобођена два држављанина Бангладеша

Два држављанина Бангладеша који су били у групи заробљених страних радника у Либији пуштена су на слободу, након што су их више од двије седмице у заточеништву држали припадници Исламске државе, саопштило је либијско Министарство иностраних послова.

Хелал Удин и Мухамед Ановар Хосаин пуштени су синоћ, након чега су преноћили у болиници у Сирту, око 700 километара од Триполија, наведено је у саопштењу министарства.

Они су били међу 10 страних радника који су нестали послије напада на нафтно поље Ал - Гхани јужно од града од Сирта, 7. марта, навели су званичници, пренијела је агенција Ројтерс.

Странци су све више мета отмица у Либији, гдје се двије ривалске владе боре за контролу, а број исламиских екстремиста  повећан је у том хаосу послије свргавања и убиства дугогодишњег лидера Моамера Гадафија, прије четири године.