latinica  ћирилица
25/03/2015 |  08:54 | Аутор: Агенције

Од данас пријаве на конкурс за посао, једна марка

У Републици Српској ступају на снагу измјене подзаконских аката чијом ће примјеном, пријаве грађана на конкурс за посао у јавној управи и локалној самоуправи коштати једну марку.
Посао - Фото: илустрација
ПосаоФото: илустрација

Портпаролка Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске Драгана Булић рекла је да је ријеч о допунама Уредбе о категоријама, звањима и условима за обављање послова службеника у јединицама локалне самоуправе и измјенама Уредбе о јединственим правилима и процедури јавне конкуренције за запошљавање намјештеника.

"Ступањем на снагу ових уредби, кандидат који се пријављује за посао у општинама, градовима и републичким органима, имаће само трошкове копирања документације, али не и овјере, а на јединственом формулару потписаће изјаву о некажњавању и тиме гарантовати да испуњава и друге услове конкурса", рекла је Булићева.

Она је додала да ће изабрани, односно они који прођу конкурсну процедуру, имати рок од седам дана за достављање оригиналних докумената и потврда.

"На овај начин, а у оквиру реформских процеса, поједностављује се процедура при конкурисању за посао и знатно смањују трошкови", истакла је Булићева.