latinica  ћирилица
25/03/2015 |  08:57 | Аутор: Мондо

Тодорић: Убацивање бубрега на паркет је превише

Спортски директор Партизана открио је детаље морбидног чина дијела навијача Будућности током утакмице између Будућности и Партизана у "Морачи".

Много ружних ствари догодило се у недјељу увече у подгоричкој хали "Морача", у којој је Будућност побиједила Партизан, освојила друго мјесто на табели АБА лиге и оставила Србију и сљедеће сезоне са само једним представником у Евролиги.

Спортски директор Партизана Драган Тодорић и даље не може да схвати све што је видио од дијела навијача Будућности.

"Цијели живот сам у спорту, кошарци и свачега сам се нагледао и свашта могу, ако не да одобрим, онда барем да разумијем. Посебно у овом нашем региону, територији бивше земље, СФРЈ. Али, да се на терен убаци десетак бубрега, као што се десило у недјељу увече у подгоричкој 'Морачи', стварно превазилази све границе морбидности, па и оне са свињским папцима, недавно, прије меча Звезде и Галатасараја", рекао је за дневни лист "Спорт" човек са најдужим стажом у Хумској.

Таква "порука" провокатора плитке памети је јасна - потенцирање болести бубрега због које је тренер "црно-бијелих" Душко Вујошевић прошле сезоне морао да буде и хоспитализован.

КК Будућност издао је дан касније саопштење којим је упутио извињење тренеру Партизана због "појединачних испада и непримјерених поступака неодговорних појединаца".

"То нисам видио ни у оним најцрњим филмовима, нити може да ми допре до мозга да је некоме могло да падне на памет да то уради. Не знам која је животиња страдала за такве 'потребе'. Нисам стручњак за биологију, али ниједан циљ, чак ни тако велики улог, као што је био случај у нашем мечу, не може и не сме да има такво оправдање", наставио је Тодорић.

Подсјећамо, савладавши Партизан, Будућност је изборила другу позицију пред плеј-оф и дуел са Цедевитом, док ће "црно-бијели" због пораза у "Морачи" као четвртопласирана екипа на мегдан Црвеној звезди.