latinica  ћирилица
25/03/2015 |  12:12 | Аутор: Агенције

Ухапшени кријумчари имиграната са Косова

Европске полицијске службе разбиле су велику међународну криминалну групу која је за новац превозила илегалне имигранте са Косова у Швајцарску, Француску и друге европске земље, саопштио је Еуропол.

У акцији коју је координирао Еуропол, а у којој су учествовале полиције више земаља, ухапшено је укупно 77 особа разних националности, а хапшења су извршена на Косову, у Мађарској, Словачкој, Аустрији, Чешкој, Француској и Њемачкој, каже се у саопштењу.

Еуропол наводи да су кријумчари дочекивали имигранте са Косова у Србији и помагали им да илегално пређу у Мађарску, гдје их је прихватао други огранак исте групе и преко Словачке и Аустрије их превозио до крајњих дестинација у Швајцарској, Њемачкој и Француској.

Кријумчари су за своје услуге наплаћивали 2800 евра по особи или 5600 за цијелу породицу, а емигранти су новац морали да уплате унапријед преко Вестерн Униона и сличних служби за пренос новца.

Приликом симултаних рација заплијењени су бројни аутомобили, компјутери и лажна документа, као и преко 50.000 евра у готовини, саопштио је Еуропол.