latinica  ћирилица
25/03/2015 |  13:08 | Аутор: СРНА

СМ БиХ: Донесена одлука о привременом финасирању

Савјет министара БиХ донио је данас одлуку о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ за период април – јуни, које је утврђено у износу од 237,5 милиона марака.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Овај износ на нивоу је четвртине средстава одобрених за финансирање институција у складу са Законом о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2014. годину.

Одлука је донесена, на приједлог Министарства финансија и трезора, због наставка редовног сервисирање спољног дуга, те финансирања вишегодишњих пројеката и других обавеза на нивоу институција БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Распоред расхода по буџетским корисницима у овом периоду вршиће се на основу буџета корисника утврђених Законом о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2014. годину у износима којима се омогућава обављање активности за законом утврђене надлежности буџетских корисника.

Министарство финансија и трезора са буџетским корисницима усаглашава оперативне планове док је на снази одлука о привременом финансирању.