latinica  ћирилица
25/03/2015 |  13:16 | Аутор: РТРС

У авионској несрећи страдали и Фехрет и Емира Смаилагић

Амбасадор БиХ у Њемачкој Един Дилберовић потврдио је да су се у авиону Аирбус А320 налазио брачни пар Фехрет и Емира Смаилагић поријеклом из Босне и Херцеговине, али са њемачким држављанством.
Претрага терена послије пада авиона - Фото: AP
Претрага терена послије пада авионаФото: AP

Фехрет Смаилагић је поријеклом из Бањалуке, а Емира из Бихаћа. Живјели су у граду Неус у Њемачкој, а на овом лету су били по повратку са утакмице Браселона - Реал. Фехретов пријатељ Расим Дрињаковић с невјерицом је примио вијест о њиховој погибији.

- Ја сам га видио прије мјесец дана, сусрели смо се у граду. Причао ми је да је био на путовању, на годишњем одмору 15 дана. Рекао ми је и да има вољу да оде да погледа утакмицу Барселона - Реал. Данас сам се видио са његовом сестром, непрекидно плаче. Вечерас ћу ићи осталој родбини у Карсту - телефоном је рекао Дрињаковић за Радио-телевизију РС.

Амбасади БиХ у Њемачкој вијест о њиховој погибији потврдили су најближи рођаци породице Смаилагић.

Фехрет Смаилагић је из Бањалуке у Њемачку отишао као шеснаестогодишњак и дуго се бавио фудбалом. Пријатељи се Фехрета сјећају из школских дана као солидног фудбалера бањалучког Борца. Био је познат под надимком Брацо, а у Њемачку је отишао послије земљотреса у Бањалуци 1969. године.

Након што је престао активно играти, тренирао је млађе тимове, а посљедњих пет година је имао такси фирму. Смаилагићи  су на овом лету били по повратку са утакмице Браселона - Реал.