latinica  ћирилица
25/03/2015 |  13:23 | Аутор: СРНА

Андреа Златар Виолић поднијела оставку

Министар културе Хрватске Андреа Златар Виолић поднијела је оставку, а премијер Хрватске Зоран Милановић данас ће је разријешити дужности.

"Као министар прихватам одговорност за неправилности у рачуноводственом пословању и извињавам се због недовољне контроле и непридржавања прописа у финансијском пословању. Иако су сва дуговања подмирена, сматрам да је логична посљедица моје одговорности за неправилности у финансијском пословању оставка", написала је Виолићева у образложењу оставке.

Она је додала да "у неправилностима у пословању кориштена средства нису трошена ненамјенски", те да су "сви путни налози затворени и односе се на обављена путовања", преносе хрватски медији.

Именовање новог министра културе услиједиће након што Милановић обави консултације са коалиционим партнерима.

Према налазу државне ревизије за 2013. годину, у Министарству културе су подизана готовинска средства кориштењем пословне кредитне картице изван благајничког пословања.

На тај начин је дошло до непоштивања одлуке у условима кориштења кредитних картица. Према истом налазу ревизије, до времена обављања ревизије враћен је цјелокупни износ средстава.