latinica  ћирилица
25/03/2015 |  13:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Заједница српских општина не може да буде НВО

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас у Приштини да је Заједница српских општина облик удруживања и да не може да буде невладина организација.
Ивица Дачић - Фото: B92
Ивица ДачићФото: B92

Дачић је након неформалне министарске конференције о инфраструктурним пројектима у земљама западног Балкана, а коментаришући тезу о ЗСО као невладиној организацији, што заговара Приштина, новинарима рекао да једино што су приштинске власти увијек истицале као важно јесте да Срби на Косову не могу да буду организовани по принципу Републике Српске.

Коментаришући наводе албанског премијера Едија Раме да ће се Албанија и Косово ујединити уласком у Европску унију, Дачић је рекао да не смијемо дозволити "синдром дрона када је ријеч о овако важним стварима као што је овај скуп и као што је била посјета албанског премијера Београду" и да не смијемо да дозволимо да имамо један корак напријед, а два назад.

Дачић је прецизирао да су Рамине изјаве о националном уједињењу Албанаца намијењене бирачком тијелу, примјетивши да сваки народ може да каже да ће уласком у ЕУ бити уједињен и да зато треба "спустити лопту".