latinica  ћирилица
25/03/2015 |  14:10 | Аутор: СРНА

Петровић осуђен на девет, а Трифковић на шест мјесеци затвора

Суд БиХ прихватио је споразум о признању кривице и изрекао казну затвора од девет, односно шест мјесеци службеним лицима у Суду и Тужилаштву БиХ Ненаду Петровићу и Мићи Трифковићу, који су оптужени за присвајање веће количине цигарета.

Након разматрања и прихватања споразума о признању кривице, донесена је пресуда према којој је Петровић проглашен кривим за продужено кривично дјело проневјера у служби, а Трифковић за продужено кривично дјело проневјера у служби - помагањем, саопштено је из Суда БиХ.

Петровић је проглашен кривим јер је, као службено лице у Суду БиХ, на радном мјесту референт-специјалиста за извршење кривичних санкција и евиденцију привремено одузетих предмета у Суду БиХ, након договора са Трифковићем, присвојио доказни материјал - цигарете, у већој количини.

Трифковић је, као референт специјалиста-возач у Тужилаштву БиХ, након договора са Петровићем, користећи могућност да службеним возилом може несметано улазити и излазити из комплекса правосудних институција БиХ, превозио незаконито присвојене картонске кутије цигарета.

Оптуженима је у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору. Њима је наложено и да врате имовинску корист прибављену кривичним дјелом, Ненад Петровић у износу 11.250 КМ, а Мићо Трифковић у износу 1.500 евра.

Оптужени су обавезани и на накнаду трошкова кривичног поступка, Петровић од 766 КМ, а Трифковић од 275 КМ, у року од 15 дана од дана правоснажности пресуде, под пријетњом принудног извршења.