latinica  ћирилица
25/03/2015 |  15:54 | Аутор: СРНА

Инспектор Марјана Вучковић признала да је примила мито

Републички тржишни инспектор Марјана Вучковић, осумњичена за примање мита, склопила је споразум о признању кривице са Специјалним тужилаштвом Републике Српске, којим је предвиђена казна затвора од једне године и новчана казна од 30.000 КМ.

 Осумњичена је данас, током испитивања у Специјалном тужилаштву, у потпуности признала извршење кривичног дјела које јој је стављено на терет, због чега против ње није предложена мјера притвора, саопштено је из Специјалног тужилаштва.

Вучковићевој је стављено на терет да је за вријеме инспекцијске контроле у самосталној трговинској радњи у Бањалуци затражила од власника радње одређен новчани износ да би сачинила уредан записник о извршеној контроли.

Пошто власник радње на то није пристао, она је сачинила записник о утврђеним неправилностима, доставила рјешење о уклањању неправилности, а с обзиром да неправилности нису уклоњене, издала прекршајни налог од 800 КМ.

Након издавања прекршајног налога, осумњичена је од власника трговинске радње затражила и примила новчани износ од 500 КМ, те обећала да ће на суду побити свој прекршајни налог.

Вучковићеву су јуче слободе лишили припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и том приликом код ње су пронашли и одузели 500 КМ.