latinica  ћирилица
25/03/2015 |  15:59 | Аутор: СРНА

Кларксону, ипак, отказ

Британска медијска мрежа Би-Би-Си саопштила је данас да неће обновити уговор са Џеремијем Кларксоном, водитељем популарне емисије "Топ гир", који је суспендован након свађе са продуцентом.

Контроверзном Кларксону (54), који је Би-Би-Сију доносио велики профит, већ је издато посљедње упозорење прошле године након употребе растистичких израза током једне емисије.

"Са великим жаљењем рекао сам Џеремију Кларксону да Би-Би-Си неће обновити његов уговор", рекао је Тони Хол, генерални директор британске мреже.

"Топ гир", који се приказује у више од 200 земаља, једна је од најпрофитабилнијих емисија ове мреже, али је Кларксон својим грубим рјечником увриједио многе, укључујући еколошке групе, добротворна удружења за помоћ ментално обољелима и бициклисте.

У октобру прошле године због емисије "Топ гир" дошло је до дипломатског инцидента између Британије и Аргентине, након чега је телевизијска екипа морала хитно да напусти Аргентину.

Кларксон је суспендован прије двије седмице, након што је у жестокој свађи која је трајала пола сата, вријеђао и ударио продуцента Ојсона Тимона. Кларксон је тада челнике Би-Би-Сија назвао "гадовима и смећем".