latinica  ћирилица
25/03/2015 |  16:23 | Аутор: СРНА

Куповином домаћих производа развијати предузетништво

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић поручио је данас у Бањалуци да се куповином и кориштењем производа са подручја Српске доприноси развоју домаћег предузетништва, а то је један од најзначајнијих фактора у развоју економије и цјелокупне привреде Српске.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

На састанку са представницима великих тржних центара у Српској, Глухаковић је рекао да се унапређењем развоја трговине на подручју Српске могу очувати постојећа радна мјеста, створити услови за нова запошљавања и смањити спољнотрговински дефицит.

- Основни циљ бројних активности прописаних Стратегијом развоја трговине РС је бољи пласман домаћих производа у малопродајним објектима, те је састанак био прилика да се разговара и о измјенама и допунама Закона о трговини - саопштено је из Министарства трговине и туризма.

У саопштењу се наводи да су представници тржних центара - Конзум, Тропик, Бинго, Том и Фрукта Трејд изразили спремност да унаприједе пласман домаћих производа на својим рафовима, уз напомене да произвођачи морају одржати добар квалитет производа, али и радити на модернизовању њиховог изгледа и амбалаже.

Наставак активности Министарства трговине и туризма на подршци развоја домаће производње је и Конференција "Маркетинг у трговини, брендирање производа и услуга", која ће бити одржана сутра, а чији је циљ стварање бренда у Српској, саопштено је из Министарства.