latinica  ћирилица
25/03/2015 |  16:29 | Аутор: СРНА

Гасе се подручне амбуланте у Бањалуци?

Град Бањалука и бањалучки Дом здравља позвали су становнике мјесних заједница Куљани, Чесма, Ада и Паприковац, у којима су отворене амбуланте породичне медицине у закупљеним просторима, да се у што краћем року пререгиструју у ове амбуланте.

Уколико то не учине - амбуланте ће престати са радом, јер не постоји економска оправданост за њихово постојање, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Из Управе наводе, да су на основу захтјева грађана за отварање амбуланти породичне медицине на подручјима мјесних заједница у којима живе, град Бањалука и Дом здравља у протеклом периоду отворили амбуланте породичне медицине у закупљеним просторима мјесних заједница Куљани, Шарговац, Чесма, Ада и Паприковац.

На тај начин здравствена заштита је постала доступнија, а захтјеви грађана ових мјесних заједница испуњени, истичу у Градској управи и додају да број корисника здравствених услуга у већини ових амбуланти није задовољавајући и да би њихов рад убудуће могао доћи у питање.

Правилником о основама стандарда здравствене заштите, дјелатност породичне медицине обезбјеђује један радни тим на 2.000 осигураних лица, односно корисника здравствене заштите.