latinica  ћирилица
25/03/2015 |  16:48 | Аутор: РТРС

Љајић: Моја жеља да играм за Србију никада није била спорна

Повратник у фудбалску репрезентацију Србије Адем Љајић рекао је да његово играње за национални тим никада није долазило у питање.

"У децембру сам имао пријатан разговор са селектором Радованом Ћурчићем и Савом Милошевићем. Никада није долазило у питање моје учешће у тиму Србије. Све зависи од моје форме и планова селектора. Спреман сам да наступам за Србију у дужем периоду и не знам зашто се о томе толико полемише у јавности", рекао је Љајић у Старој Пазови.

Национални тим се спрема за меч са Португалом у квалификацијама за Европско првенство 2016. Љајић у свом клубу Рома игра врло добро, а сада би желио да се то настави и са репрезентацијом.

"Већ дужи период играмо добро. Побјеђујемо и то желим да наставим са репрезентацијом Србије. У Лисабону треба да играмо хладне главе, али на побједу. Не можемо ићи грлом у јагоде. Знамо своје вриједности и могућности противника. Много је ствари у нашим рукама", рекао је Љајић.

Искусни голман Владимир Стојковић казао је да сви у тиму желе да побиједе.

"Код нас постоји велика жеља да идемо на побједу у Лисабону. Ми смо пред сваку утакмицу оптимисти и под великом одговорношћу, јер играмо у националном дресу. Али не можемо сада да предвидимо све ситуације на терену и да обећамо побједу", рекао је Стојковић.

Он је казао да у репрезентацији овог пута нема толико притиска као раније.

"Свака репрезентативна утакмица носи одређени притисак, јер никоме није свеједно како ће играти. Овога пута, осим тога, другог притиска нема јер знамо да је Португал фаворит јер је једна од најбољих репрезентација Европе", рекао је Стојковић.

Он је рекао да Србија не би требало да игра нападачки, него опрезно али храбро.

"Ми знамо у каквом смо положају. Много се спекулише са тиме да ли нама одговора неријешен исход и да ли са евентуалним поразом губимо све шансе за пласман у Француску. Сматрам да за нас ништа није изгубљено и у случају неповољног резултата, јер има још много да се игра. Можемо да освојимо десет бодова, што би било довољно за одлазак у Француску", казао је голман Србије.