latinica  ћирилица
25/03/2015 |  19:04 | Аутор: АП

Мелбурн- Хиљаде близанаца окупило се на фестивалу

Уколико се задесите на годишњем Твинс Плус фестивалу можда ће вам се учинити да видите двоструко, троструко или четвероструко, јер је ово највећи фестивал близанаца, тројки, четворки...
Мелбурн: Најстарије тројке на фестивалу близанаца - Фото: AP
Мелбурн: Најстарије тројке на фестивалу близанацаФото: AP

Хиљаде беба, дјеце, жена и мушкараца свих доби, дошли су у Мелбурн како би прославили љепоту једнакости и срећу што имају такав ослонац у животу.

Догађају су присуствовали и породице и пријатељи близанаца. Најстарије су биле тројке Флоренс, Бетси и Дороти Велс које имају 75 година.

- Не можемо замислити живот без једне од нас. Завршавамо реченице једна другој и увијек смо у контакту - рекла је Флоренс.

На фестивалу су близанци показали своје таленте, забавили се и купили уникатне предмете. Фестивал је имао и научни аспект. Волонтери су учествовали у пројектима који ће с научне и психолошке стране истражити живот близанаца.

Мелбурн- Фестивал близанаца (ФОТО:АП)

- Живот породица које имају близанце, тројке и више дјеце рођене у исто вријеме може бити тежак због финансијске ситуације, а ту су и стрес у везама и потешкоће у образовању. Желимо да знају да нису сами и да имају подршку - рекла је директорица фестивала Карен Вилетс.