latinica  ћирилица
25/03/2015 |  21:04 | Аутор: Б92

ЛШ: Побједа Радничког, пораз Партизана

Ватерполисти Радничког савладали су Брешу 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4), у утакмици 7. кола А групе Лиге шампиона, док је у групи Б Партизан поражен од Приморја 14:8.

Раднички је остварио трећу побједу и остао у трци за пласман на завршни турнир, док су Италијани након четвртог пораза претпосљедњи на табели, практично без шанси за "фајнал сикс".

Домаћина је предводио Дедовић са четири гола, док су Ћук, Вуксановић, Басара и Врлић дали по два. Рицо и Прескути су носили Италијане са по три поготка.

Раднички у 8. колу А групе игра као гост против Барселонете 8. априла.

"Црно-бијели" су доживјели пети пораз којим су практично изгубили шансе да се пласирају на Фајнал-сикс турнир. С друге стране, ријечки тим је обезбиједио пласман на Ф6.

Партизан је одлично парирао домаћину у првом полувремену, стекао је предност 3:2 на паузи, али је у спектакуларној трећој четвртини Приморје са 7:5 стигло до преокрета и тако сломило ривала.

Стријелци за Партизан били су Мандић, Гелен, Суботић, Гогов, Јакшић, Радојевић, Стојановић и Асановић, док су домаћина са по три гола предводили Сукно и Раду.

У наредном колу Б групе Партизан 8. априла дочекује Солнок, док Приморје гостује екипи фењераша Шпандауа.