latinica  ћирилица
25/03/2015 |  22:38 | Аутор: Глас Српске

Дервента- Нова бомба испред хотела "Бисер"

Полиција трага за особом која је оставила ручну бомбу испред врата хотела "Бисер" у центру Дервенте.
Хотел "Бисер" у Дервенти - Фото: Глас Српске
Хотел "Бисер" у ДервентиФото: Глас Српске

"Кашикару" је уторак ујутро испред улаза на тротоару пронашао конобар хотела, који је позвао полицију. Била је облијепљена љепљивом траком, а осигурач обезбијеђен, тако да се претпоставља да намјера особе која ју је одбацила испред овог угоститељског објекта није била да она експлодира или усмрти неко лице.

Извор близак истрази рекао је "Гласу Српске" да се због начина на који је бомба одбачена оправдано сумња да је на овај начин "бомбаш" имао намјеру да некоме пошаље поруку или опомену.

- Самим тим што је бомба била обмотана љепљивом траком око кашике није могла да експлодира. С обзиром на то да је већ раније на сличан начин остављена бомба испред улаза овог хотела, постоји сумња да је ово некаква порука или опомена. Међутим, "кашикара" је, без обзира на то што је била обезбијеђена, ипак могла да експлодира од јачег удара у тло, тако да истрага иде у свим смјеровима - рекао је извор близак истрази.

Хотел "Бисер" је у власништву породице бизнисмена Миливоја Новића, раније осуђеног због проституције, а ово је други пут да је остављена бомба испред овог хотела.

Из Центра јавне безбједности Добој су саопштили да је бомба пронађена 24. марта на тротоару у непосредној близини хотела "Бисер".