latinica  ћирилица
26/03/2015 |  07:09 | Аутор: novosti.rs

Караџић: Нека Линта брине о Србима у Хрватској

Предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић посјетио је фудбалере Србије у Старој Пазови.

Он је у на припреме "Орлова" пред дуел са Португалом у квалификацијама за Еуро 2016. стигао из Беча, са Конгреса УЕФА, на којем је био са генералним секретаром Зораном Лаковићем.

Била је ово идеална прилика да, за "Новости", прокоментарише дешавања са догађаја на којем је Мишел Платини добио трећи мандат, а Давор Шукер изабран у Извршни комитет.

"Све је завршено у прилично коректном тону и на лицу мјеста смо се сви увјерили колико је УЕФА озбиљна и врхунски организована. Пратио сам медијску буру која се дигла око наше подршке или њеног одбијања за кандидатуру Давора Шукера. Та медијска бура је била потпуно непотребна", каже Караџић.

Логично питање је било за кога је гласао Караџић.

"Да се није дигла таблоидна прашина, ја бих можда данас рекао све. И за кога сам гласао и како сам гласао. А сада намјерно нећу. Господину Линти, који нас је нападао, желим да поручим да је прави тренутак да брине о нашем народу у Хрватској, а таблоидима који су данима креирали искривљену слику о свему преносим утисак са лица мјеста, из Беча. Због тих и таквих, не воли нас пола Европе", додаје Караџић.

Предсједник ФСС је најавио и да је могућа посјета Мишела Платинија или Јозефа Сепа Блатера, предсједника УЕФА и ФИФА, Србији.

"Засад не постоји потреба за том посјетом, али је још једном истакнуто на Конгресу да је људима из УЕФА потребно три дана од момента нашег позива да се организују и дођу у посјету ФСС, уколико имамо одређене потешкоће. Ипак, у овом тренутку наш много већи проблем је како да што боље организујемо домаће такмичење", закључује Караџић.