latinica  ћирилица
26/03/2015 |  09:20 | Аутор: Агенције

Крајиновић: Немам шта да изгубим против Монфиса

Српски тенисер Филип Крајиновић изјавио је да жели да на најбоље могући начин искористи указану шансу против Француза Гаела Монфиса у другом колу АТП мастерс турнрира у Мајамију.
Филип Крајиновић - Фото: СРНА
Филип КрајиновићФото: СРНА

"Све у свему сам задовољан, играћу у другом колу против Монфиса, у мечу у којем немам шта да изгубим и даћу све од себе. Он је фаворит, али желим да искористим шансу која ми се указала", рекао је Крајиновић агенцији Бета у Мајамију.

Подсјећамо, Крајиновић је прошао у друго коло турнира Мастерс серије у Мајамију пнакон што му је сународник Душан Лајовић предао меч због повреде десног лакта.

"Драго ми је што сам прошао даље, али сам имао много среће јер је Душан играо боље. Имао сам среће. Много ми је жао што се тако завршило, ми смо једни од најбољих другара. Превише га поштујем, као и он мене", казао је Крајиновић.

Он је истакао да му тешки временски услови у Мајамију дају предност у односу на већину осталих тенисера, с обзиром на то да је четири године тренирао на академији ИМГ у мјесту Брадентон на Флориди.

"Никоме није лако, много су тешки услови, видите колико људи предаје мечеве. Тренирао сам четири године у сличним условима, тако да имам неког искуства и то ми на неки начин и помаже", рекао је Крајиновић, тренутно 98. тенисер свијета.

Дуел Крајиновића и Монфиса у другом колу турнира у Мајамију требало би да се игра у петак касно увече по средњоевропском времену.