latinica  ћирилица
26/03/2015 |  10:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Алонсо: Нисам се пробудио мислећи да је 1995. година

Двоструки свјетски шампион у Формули 1 Шпанац Фернанд Алонсо демантовао је да је по доласку свијести након инцидента на тренингу у Барселони прошлог мјесеца, мислио да је у 1995. години.
Фернандо Алонсо (Фото - Vincent Thian) - Фото: AP
Фернандо Алонсо (Фото - Vincent Thian)Фото: AP

- Апсолутно је нетачно да сам наводно причао италијански и да сам мислио да је 1995. година", рекао је возач Мекларена на конференцији за новинаре уочи Велике награде Малезије.

Алонсо је на тренингу у Барселони 22. фебруара ударио у зид и доживио потрес мозга, због чега је три дана био у болници.

Он је потом морао да пропусти прву трку сезоне у Мелбурну, пошто су му љекари савјетовали да се одмара.

Неки медији су пренијели да је он по доласку свијести наводно причао италијански мислећи да има 13 година и да се такмичи у картингу.

Алонсо је рекао да приликом ударца уопште није изгубио свијест већ да се то десило због тога што су му љекари накнадно приликом транспорта хеликоптером дали седативе.

- Био сам потпуно свјестан у вријеме судара, као и у амбуланти, рекао је Алонсо.

Алонсо је прошао све љекарске прегледе прије трке у Малезији. Дозволу љекара да стартује на стази Срепанг добио је и возач Вилијамса Валтери Ботас, који је у квалификацијама за Велику награду Аустралије у Мелбурну повриједио леђа због чега није могао да вози у главној трци.