latinica  ћирилица
26/03/2015 |  13:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија: Излицитирано 37 аутомобила за више од 14 милиона динара

На аукцији за продају возила државних органа и јавних служби, која је одржана у Палати Србија, излицитирано је 37 аутомобила за око око 14,5 милиона динара.

Најскупље је излицитиран аутомобил марке "Ауди" за око два милиона динара, а велико интересовање изазвала је "Шкода октавија" 2005, коју је користило ЈП ЕПС Београд са пређених 151.941 километар, за коју је било заинтересовано седам понуђача.
То возило је продато 538.446,71, а почетна цијена је била 378.446,71 динар.

Понуђачима је био интересантан и "Фоксваген поло" 2008, који је прешао 41.234 километра, а користило га је Министарство омладине и спорта. Почетна цијена возила  била је 467.909,05, а продат је за 587.909,05 динара.

Члан Комисије за спровођење поступка јавног надметања Ивана Зељић рекла је да је велико интересовање постојало и за аутомобил марке "Лада нива".

"На првом јавном надметању излицитирано је 37 аутомобила за које очекујемо да ће бити закључени уговори о купопродаји. Висина коју смо данас остварили у поступку лицитације је око 14,5 милиона динара, али то је оквирно, под условом да најбољи понуђач дође и закључи уговор", објаснила је Зељићева.

Када са купцима буду закључени уговори о купопродаји , додала је Зељић, биће објављен нови оглас у којем ће купци бити позвани на друго јавно надметање, када ће купопродајна цијена бити умањена за 40 одсто од процијењене вриједности аутомобила. Уговори за данас продате аутомобиле би, додала је, требало да буду закључени у року од пет дана од лицитације, односно до сриједе.

На лицитацији ће бити понуђено укупно 510 аутомобила о чему је одлучила Влада Србија 14. и 17. марта. Продаја се обавља јавним надметањем, на којем право учешћа имају грађани који су испунили услове из огласа, односно који су се и регистровали за учешће у надметању и уплатили предвиђени износ депозита.

Остварену цијену са јавне аукције купац плаћа одједном у динарима. Средства остварена продајом су приход буџета Републике Србије, рекла је раније начелница Одјељења за имовинске послове у Дирекцији за имовину Љиљана Матовић.