latinica  ћирилица
26/03/2015 |  14:25 | Аутор: СРНА

Вучић: Стабилност и интеграција, кључ за напредак региона

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је неопходна економска интеграција региона и да је вријеме хладних односа превазиђено.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је на отварању регионалне конференције "Пословни људи из више од шест држава на једном мјесту" поручио да Србија гледа у будућност, као и да размишља о напретку.

"Ми смо послије много времена различитих сукоба или нерјетко хладних односа у протеклом периоду успјели да тај стадијум превазиђемо и да размишљамо о будућности, и што се Србије тиче, ми гледамо у будућност, размишљамо о напретку", рекао је Вучић.

Он је нагласио да су стабилност и интеграције кључне ријечи за регион, пренијели су београдски медији.

"Ми смо мале земље са релативно малим бројем становника, а као тржишта нисмо довољно велики. Као јединствено тржиште постајемо много привлачнији, а тиме јача и наша снага и продуктвност", рекао је Вучић.

Српски премијер поновио је да је Србија заинтресована за све интегративне процесе и за заједнички излазак на треће тржиште ради конкурентности.

"То да ли се волимо или можемо више да се волимо, није питање, питање је да ли можемо да будемо конкурентни, а економске интеграције су од кључног значаја за земље региона, а и за Србију", истакао је Вучић.