latinica  ћирилица
26/03/2015 |  16:02 | Аутор: СРНА

Јасенко Ласта в.д. директор РАК БиХ

Савјет Регулаторне агенције за комуникације БиХ данас је донио одлуку о именовању Јасенка Ласте за вршиоца дужности генералног директора на период од два мјесеца.

РАК је саопштио да је Ласта, који је руководилац Регионалног сектора Мостар, по овлашћењу Савјета обављао послове из надлежности генералног директора од 14. јануара.

Имајући у виду да је ријеч о привременој одлуци, Савјет РАК очекује да Савјет министара БиХ без одлагања донесе одлуку о приједлогу за именовање генералног директора коју је Савјет Агенције доставио још у јуну 2014. године, наведено је у саопштењу.

Савјет је прихватио Извјештај о раду Агенције за период октобар-децембар 2014. годину, те усвојио План и програм рада Савјета РАК за 2015. годину, Развојни средњорочни стратешки план Агенције 2015-2017. године и План и програм рада Агенције за 2015. годину.

Савјет је, такође, усвојио листу слободних фреквенција из радиофреквенцијског опсега 87,5-108 мегахерца, које се стављају на располагање непрофитним радио-станицама.

Савјет је размотрио и одобрио да се на јавну расправу упуте Нацрт правила о измјенама Правила о дозволама за дистрибуцију аудиовизуелних медијских услуга и медијских услуга радија, Нацрт правила о коришћењу радиофреквенцијског опсега 11,7-12,5 гигахерца за МВДС/MMДС.

Рајчевић: Савјет РАК нема овлашћења да именује в.д. директора

Претходни кандидат, Срђан Рајчевић, којег је Савјет РАК-а једногласно предложио Савјету министара за директора, на свом твитер налогу написао је да "Савјет РАК-а нема правна овлашћења да именује вршиоца дужности директора, тако да су све његове одлуке ништавне".