latinica  ћирилица
26/03/2015 |  16:06 | Аутор: СРНА

Хан Пијесак- Одлука о привременом финансирању општине

Скупштина општине Хан Пијесак донијела је данас одлуку о привременом финансирању општине од 1. априла до 30. јуна у износу милион 329.760 КМ.
Хан Пијесак - Фото: РТРС
Хан ПијесакФото: РТРС

Средства за привремено финансирање биће утврђена у висини буџетских прихода остварених у првој половини прошле године умањених за износ средстава утрошених од 1. јануара до 31. марта ове године.

Одлука о привременом финансирању донесена је јер Скупштина општине Хан Пијесак није усвојила буџет за ову годину.

На данашњој сједници донесена је и одлука да се објекти и пратећа опрема Јавног комуналног предузећа "Јавор", које је у стечају, дају на управљање, коришћење и одржавање новом Јавном комуналном предузећу "Краљева гора", које ће 1. априла почети да ради.

Предузећу "Краљева гора" биће дати на управљање и коришћење објекти, основна средства и опрема у власништву општине, чија је вриједност милион 607.537 КМ. Од 1. априла биће преузета и 22 радника предузећа "Јавор".

На управљање предузећу "Краљева гора" биће предат објекат пумпне станице Штекавац одакле се снабдијевају водом центар Хан Пијеска и насеља Џимрије и Мркаљи.

Ново комунално предузеће "Краљева гора" примјењиваће цјеновник комуналних производа и услуга предузећа "Јавор".

Одборници су прихватили одлуку да "Краљева гора" преузме у закуп основна средства, опрему и резервне дијелове од ЈКП "Јавор" у стечају. Закупнина ће износити 500 КМ мјесечно, а средства ће бити обезбијеђена из општинског буџета.