latinica  ћирилица
26/03/2015 |  16:55 | Аутор: РТРС

Вучић: Могуће повећање плата и пензија у овој години

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да постоји могућност да се плате и пензије повећају у овој години и додаје да су то први знаци опоравка српске економије.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Премијер је на отварању "Регионалне конференције пословних људи" рекао да је неопходна економска интеграција региона и да је Србија у политичком и у економском смислу спремна.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да постоји могућност да се плате и пензије повећају у овој години, преноси Танјуг.

"Ми смо предвидјели са ММФ-ом, кад смо улазили у тешке мјере, буџетски дефицит од 55 милијарди за први квартал, а он неће прећи 27 милијарди, што је двоструко боље од оног што се очекивало", наводи Вучић.

Каже да су то први знаци опоравка српске економије.

"Сви заједно смо успјели, желим да захвалим пензионерима и радницима у јавном и приватном сектору", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Уколико будемо успјешни у другом и трећем кварталу, разговараћемо са ММФ-ом о повећању плата и пензија, закључио је Вучић.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је на отварању "Регионалне конференције пословних људи" да је стадијум хладних односа из протеклог периода превазиђен и да Србија гледа у будућност.

"Ми смо послије много времена различитих сукоба или неријетко хладних односа у протеклом периоду успјели да тај стадијум превазиђемо и да размишљамо о будућности, а, што се Србије тиче, ми гледамо у будућност и размишљамо о напретку", рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, кључне речи данас су стабилност, али и највиши степен интеграције.