latinica  ћирилица
26/03/2015 |  17:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Бандић дао овлашћења другој замјеници

Загребачки градоначелник Милан Бандић повукао је пуномоћје Сандри Шваљек за обављање градоначелничке дужности и пуномоћје дао другој замјеници Весни Кусин, незванично сазнаје Хина из Клуба листе Милана Бандића.

Бандић је одлуку о довођењу Весне Кусин на чело Загреба потписао у истражном затвору у Реметинцу, гдје се налази због сумње у умијешаност у вишемилионске корупцијске афере.

Шваљек је раније најавила да ће, у случају да јој Бандић ускрати пуномоћје, поднијети оставку на мјесто у Градској управи, активирати мандат у Градској скупштини и основати клуб независних градских посланика.

Бандић је недавно поновно враћен у истражни затвор, чиме је постало беспредметно то што је усвојена жалба његових адвоката да му се омогући да обавља функцију градоначелника.

Медији су писали да он намјерава да издејствује превремене изборе на којима би учествовао са својом странком у оснивању, али у међувремену му је поново одређен притвор.

Данас јер истражни судија загребачког Жупанијског суда одбио жалбе адвоката Бандића на посљедње проширење истраге у афери Аграм због које је завршио у истражном затвору у Реметинцу.

То значи да је рјешење о проширењу истраге постало правоснажно и да Ускок може кренути с доказним радњама, казао је портпарол загребачког Жупанијског суда Крешимир Девчић.