latinica  ћирилица
26/03/2015 |  18:55 | Аутор: СРНА

Мајкић: Катастрофална одлука о нератификовању споразума

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић оцијенила је као катастрофалну одлуку Представничког дома ПС БиХ о нератификовању Споразума о кредиту за развојну политику пословног амбијента између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

Мајкићева је истакла да се први пут догодило да на такав начин заврши један међународни споразум којег је подржало Предсједништво БиХ и усвојило Министарство финансија и трезора БиХ.

"Није било подршке СДС-а, ДФ-а и СББ-а, а у овом случају то није било гласање СДС-а против СНСД-а него гласање против тога да Република Српска добије било шта. Што горе то боље - то је политика која се даље проводи са њихове стране", рекла је Мајкићева.

Према њеним ријечима, Међународна банка за обнову и развој није имала у својој историји овакав случај.

"Имали смо уговор који је био потписан у јануару, тако да је ово сада катастрофална ситуација", навела је она.

Са друге стране, каже Мајкићева, за Уговор о кредиту за пројекат водоснабдијевања у Градачцу између БиХ и Европске банке за обнову и развој, посланици из ФБиХ су сви гласали, заједно са СДС-ом.

Комисија за спољне послове Представничког дома ПС БиХ је 24. марта подржала ратификовање Споразума о кредиту за развојну политику пословног амбијента између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, чији је предлагач Министарство финансија и трезора БиХ. Кредит је вриједан 37,4 милиона евра, 60 одсто средстава намијењено је ФБиХ, а 40 одсто Републици Српској. Рок отплате је 20 година.